Flere grønne områder og skybrudssikring i København.

Grønt lokalmiljø

Klimaet er i forandring og storbyen må forandre sig med den. I de sidste fem år har vi set større og større skybrud hærge hele landet, og i sær i de store byer har vandet svært ved at komme væk, og ender i kælderen, når der ikke er mere plads i kloarkerne. Dette har enorme omkostninger for samfundet både økonomisk, men også for den enkelte som må se personlige ejendele ødelagt af vandmasserne.

Klimaet har dog flere sider. Lige så brutalt som det kan være når det er værst, lige så vigtigt er det at integrere det grønne i de store byer. Storbyer som København vokser i disse år i et hæsblæsende tempo, med 10.000 nye tilflyttere om året. Overalt nybygges og udbygges byen, for at kunne rumme de nye københavnere. Vi skal her sørge for, at vi ikke glemmer klimaet og miljøet. I de nye bydele skal vi holde fast i, at der skal være plads til det grønne. For jeg er overbevist om, at det er det grønne, der skal binde byen sammen. Jeg mener at hver gang vi planter beton, skal vi også bygge træer. For det grønne er stedet, hvor vi skal mødes, når vi skal være sammen. Om det er til Grilning om sommeren eller sneboldskamp om vinteren, det kræver plads til at folde sig ud.

Det grønne områder er dog ikke kun til for vores skyld. Jeg ser en sammenhæng mellem en grøn by og en sund by. Jeg mener, at vi skal forbedre klimaet generelt, kloden vi bor på er den eneste vi har. Alligevel må vi forberede os mod vandmasserne, for de bliver ved med at komme. Her er grønne områder vores bedste forsvar. Vi må og skal lave åbne pladser og grønne drænsystemer, som kan tage imod vandmasserne i stedet for at lede dem ned i kloarkerne, der ikke er bygget til det formålet. I København har man snakket om at åbne Åboulevarden og lade den pt. rørlagte ladegårds å sikre Nørrebro og Frederiksberg mod vandmasserne. Dette er et flot eksempel på hvordan vi kan skybrudssikre København, og skabe grønne områder. Naturen er vores bedste forsvar mod naturen selv.

Skybruddene koster hvert år Danmark i op imod en milliard kroner. For den økonomiske del er det i høj grad forsikringsselskaberne der hænger på denne regning, det er ikke fair. Rigtig mange forskellige parter er interesseret i en løsning der ikke bare er holdbar, men som også kommer i den nærmeste fremtid. Jeg vil ikke lade forsikringsselskaberne stå med hele regningen, vi skal dele financieringen mellem os, hvis vi skal løfte den opgave det er at sikre storbyerne, går det hurtigere og bliver bedre, hvis vi løfter i flok.